Blacksmith Blues

På gammalt vis

by on Jan.27, 2014, under 2014, Musik

På senaste har de verkligen hänt en hel del roliga saker på musikfronten. Vi hade nyligen en spelning i vårt kära grannland Norge. Visserligen är det inte London, men nog kan vi väl ändå få dra till med att vi numera är internationellt kända? Det är en sak som kanske kan diskuteras. Hur som helst var det jätteroligt och väl arrangerat. Det var inte bara vi som spelade utan en hel del olika band. Vi hade tur som kunde bila över till Norge. Några från en av orkestrarna berättade att de av logistiska skäl var tvungna att frakta sina dyrbara instrument. Lyckligtvis hade allting gått väldigt bra och instrumenten var väl inpackade och kom fram i god tid och utan en skråma. Företaget de använde sig av hette Strömberg, som är stora inom logistik i Sverige, så jag ska försöka komma ihåg dem om vi en dag hamnar i samma situation.

På jobbet flyter allting på och vi har just nu en stor beställning på olika gammeldags konstruktions- och utsmyckningsdetaljer. Kommunen håller nämligen på och renoverar ett flertal av husen i kyrkbyn. Det som är extra roligt med detta projektarbete är att man får göra mycket forskning inom traditionellt smide och de tidsenliga stilarna. Det är nämligen viktigt att det vi producerar är autentiskt då kyrkstaden är k-märkt. Deadlinen är att få klart allt minst en månad innan kyrkmarknaden i slutet av sommaren, men det tror jag nog ska gå bra.

I all min forskning har jag även hittat en hel del intressanta traditionella konsthantverk som man kan göra. En av mina favoriter var en ljusstake av Krokeks Hembygdsförening. De har väldigt fin och bra video om hur man kan tillverka den. Ni kan hitta videon nedan och besöka deras hemsida här.

En sådan hade väl varit rolig att få i present?


Leave a Reply

Kategorier

Om mig

Sång- och dansman med rötter från Dalarna. Farsan var smed, och det blev jag också. Nu hobby-jobbar jag dock som kringresande livemusiker och även med en utbildningar inom kommunikation och events. Mer om mig