Blacksmith Blues

Musikevent

by on Jun.08, 2014, under 2014, Musik

Anlita ett bra eventbolag oavsett vad ni ska göra

Många företag anordnar då och då olika typer av event för att stärka banden mellan personalen eller för att lansera en ny produkt. Det är till exempel väldigt vanligt att man efter sommarledigheten anordnar en kick-off för att inleda det nya arbetsåret med besked. Dessa aktiviteter är ett kul sätt att träffa sina arbetskamrater på eftersom man får se varandra utanför kontoret och kanske upptäcka sidor av varandra som man aldrig sett förut. Det krävs dock att man anlitar ett bra eventbolag för att verkligen lyckas. Det är många saker som ska klaffa för att det ska bli en så bra sammankomst som möjligt, och att få hjälp med planering, hyra av lokaler med mera kan leda till att eventet blir bättre. Det gör också att man slipper ta fokus från kärnverksamheten. Allt är istället ordnat och klart när det väl är dags. Det finns många eventbolag på marknaden. Se till att välja ett bolag som har erfarenhet av att ordna små som stora tillställningar för att allt ska gå så smidigt som möjligt. Vissa firmor har små event men stora behov :)

Anordna en musikfest 

Många företag anordnar fester efter säsong, till exempel julbord och liknande. Istället för att bara beställa ett bord på en restaurang så kan det vara kul att göra något extra och anordna en egen fest, och i mina ögon görs det givetvis med musik. Genom att ta hjälp av ett pålitligt eventbolag får man hjälp med allt från lokal till meny. Detta gör att man lättare kan skapa en unik atmosfär och ge eventet en personlig touch. Jag har ett konkret exempel på en fin personalfest (som inte följde DNs guide)… Det var tiotalet år sedan men ändå relevant. Chefen fixade en melodifestival där alla fick ställa upp. Nu var vi ett musikaliskt gäng, och det som befarades bli en ganska tråkig tillställning blev en RIKTIG hit.
Tyvärr slutade chefen strax därefter, och traditionen dog ut. Vi anlitade hjälp med eventet, och det var nästan en nödvändighet. Hade vi inte haft en proffsig framtoning och seriöst upplägg hade det blivit pinsamt.

 

So long!

 

Bonus:


Leave a Reply

Kategorier

Om mig

Sång- och dansman med rötter från Dalarna. Farsan var smed, och det blev jag också. Nu hobby-jobbar jag dock som kringresande livemusiker och även med en utbildningar inom kommunikation och events. Mer om mig