Blacksmith Blues

Jordgubbstårta

by on Feb.01, 2014, under 2014, Life

Har varit och firat Janne en av mina arbetskamrater. Han fyllde 50 år och hade arrangerat en storslagen fest utan dess like – i alla fall vad gäller hur fester vanligtvis brukar se ut här omkring. Det var säkert 40 gäster och han hade hyrt en stor lokal och anordnat med catering och en bar. Som grädden på moset så hade han även hyrt in ett liveband. Som musikälskare så är detta något jag alltid uppskattar på fest. Hans argument för att fira så stort var att få tyst på alla som tjatat på honom om att man bara fyller 50 år en gång i livet. Sen avslutade han med att ” ja, för det är allt man har råd med”. Haha, Janne är rolig han.

I present av oss på jobbet så fick han en matlagningskurs på Restaurangakademien. Det var faktiskt min idé då jag vet att han är lite utav en gourmet.  Detta återspeglades även i valet av mat som serverades på hans födelsedagsfirande. Det var både förrätt och varmrätt samt en utsökt jordgubbstårta som efterrätt. Han tackade även hemskt mycket för presenten, det var kul att han uppskattade den.

På tal om mat så måste jag även passa på att rekommendera er en maträtt som jag provade laga nyligen – ugnstekt kyckling med plommon, kanel och timjan. Var först lite skeptisk speciellt vad gäller kanelen. Enligt mig använder man inte kanel i matlagning utan antingen till gröt eller i äppelpaj, men det var faktiskt jättegott. Kanelen med plommonen gjorde att kycklingen fick söt och lite exotisk smak. Om ni vill prova på receptet kan ni hitta det här.

Mums!

Vad gäller musikvideo har inget beslut tagits än, men jag håller er uppdaterade så fort jag har mer nyheter.


Leave a Reply

Kategorier

Om mig

Sång- och dansman med rötter från Dalarna. Farsan var smed, och det blev jag också. Nu hobby-jobbar jag dock som kringresande livemusiker och även med en utbildningar inom kommunikation och events. Mer om mig